Wat Ouders Willen Weten

Wat Ouders Willen Weten is de startpagina voor ouders met praktische tips en tools zoals TijdBaas, een podcast over ouderschap en een stoomcursus voor ouders. Op Wat Ouders Willen Weten vind je veel praktische tips van zwanger worden tot aan geld sparen voor de studie van je kinderen.

Wat Ouders Willen Weten

Wat Ouders Willen Weten is een initiatief van Stichting Voor Werkende Ouders om ouders beter te ondersteunen en het makkelijker te maken. De site is mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS. Op WatOudersWillenWeten.nl vind je veel handige adressen waar je als ouder wat aan hebt. Bijvoorbeeld over geld, kinderopvang, werk, verlof, onderwijs en je relatie. Heb jij bijvoorbeeld de 6W’s ingevuld? Of heb je pensioen op orde? Check ook de checklists.

We hopen ouders met WatOudersWillenWeten.nl goed te ondersteunen. We zien vaak in onze gesprekken met ouders dat ze niet alle informatie hebben. Logisch ook, want je kan ook niet alles weten. Vandaar dat wij het op een rij hebben gezet. Wij denken dat het fijn is om als ouder alle informatie te hebben zodat je je ook als ouder zekerder voelt.

Podcast Ouderschap

Speciaal voor ouders hebben we een podcast serie opgenomen over alle kanten van het ouderschap van het krijgen van een kind tot onderwijs, kinderopvang, opvoeden, pubers en schulden. Elke aflevering zit er een andere expert aan onze keukentafel die zijn of haar 5 gouden tips voor ouders deelt. de aflevering zijn kort en krachtig zodat je ze even tussendoor kan beluisteren of ze kan gebruiken als momentje voor jezelf. De podcast Wat Ouders Willen Weten is te beluisteren via Spotify en Apple.

Stoomcursus ouderschap

Er wordt vaak gezegd dat je er geen Bijbel bij krijgt bij de geboorte van je kind. Was het maar waar? Iemand die je vertelt hoe je omgaat met een peuter die continu nee zegt of die puber die alleen maar kan hangen. Speciaal voor ouders hebben wij een stoomcursus ouderschap gemaakt. Het zijn 9 korte filmpjes die je iets van houvast geven over een specifiek onderwerp. Geen Bijbel, maar wel een paar praktische tips.

TijdBaas

In onze gesprekken met ouders zien we ook vaak een groot tekort aan tijd. We proberen als ouder alles te doen en alles ook goed te doen. Tijd ontbreekt ons daarin te vaak. Hoe geef je je tijd uit? Is dat ook de manier waarop je je tijd wilt besteden? Of zou het anders kunnen? Je kan het per slot van rekening ook maar 1x besteden. Door het beantwoorden van maar een paar vragen (het kost je misschien 10 minuten van je tijd), krijg jij inzage in hoe je je tijd besteedt en hoe je hem zou willen besteden. Dus ben jij een TijdBaas of een Tijdkluns? Doe de TijdBaastest!

Vriend worden

Wil jij ons verder helpen om jouw stem beter te laten horen en gezinnen te ondersteunen? Graag! Word Vriend en steun ons voor 12 euro per jaar. Hiervoor voeren wij een actieve lobby in de politiek en maatschappij om het voor alle kinderen, ouders en opa’s en oma’s makkelijker te maken, want het runnen van een gezin is als het runnen van een bedrijf. Daarnaast bouwen wij verder aan het ondersteunen van gezinnen met Wat Ouders Willen Weten.

Stichting Voor Werkende Ouders

We hopen dat we je zo weer geholpen hebben. Wij zijn Stichting Voor Werkende Ouders. Het runnen van een gezin is als het runnen van een bedrijf. Wij denken dat het makkelijker kan. Hierin speelt iedereen een rol, de politiek, de maatschappij, werkgevers, de media en ouders zelf. Wij lobbyen hiervoor. Wij helpen ouders dus ook op onze site Wat Ouders Willen Weten. Wij vertegenwoordigen ruim 15.000 ouders in Nederland. Ruim 800 ouders denken met ons mee in onze denktank.  Doe je ook mee?