De druk op gezinnen was al tijden groot. Uit onderzoek blijkt dat 1 op de 3 ouders de druk van werk, gezin en zorg te hoog vindt. Corona heeft nog duidelijker gemaakt waar het knelt in gezinnen. Werk en verlof, kinderopvang, jeugdzorg en onderwijs, schuldenproblematiek en kansenongelijkheid, (mentale) gezondheid en ouderschap: ze grijpen als Olympische ringen in elkaar en vinden hun plek aan die 2,6 miljoen keukentafels.
Gezinnen hebben behoefte aan meer ruimte in tijd, geld en goede, ondersteunende zorg om de combinatie werk, gezin en zorg werkend te maken en zo een stabiele basis te geven aan hun kinderen. En daarin speelt iedereen een rol, ouders natuurlijk zelf maar ook de maatschappij, werkgevers en politiek. Wij vertegenwoordigen kinderen, opa’s en oma’s en ouders om het makkelijker te maken. Dat doen we door een actieve lobby te voeren en de stem van ouders te laten horen in de politiek en maatschappij. Maar ook door ouders te ondersteunen met tips en tools op WatOudersWillenWeten.nl.
Wil je meer weten? Lees wat wij denken en lees wat wij doen!
In onze statuten ligt alles vastgelegd. Jaarlijks vertellen we je ook meer over onze ANBI-status en in ons jaarverslag 2023 blikken we terug.
Op 22 januari 2014 is Stichting Voor Werkende Ouders opgericht bij Notaris Doude van Troostwijk in Bussum. De stichting kent een bestuur bestaande uit werkende ouders, een denktank bestaande uit ruim 800 ouders en een directeur ondersteunt door het projectbureau.
Het Bestuur
Het bestuur bestaat uit een voorzitter, penningmeester, secretaris en algemeen leden. In het bestuur zitten ouders uit diverse geledingen, hoog, laag, getrouwd of alleenstaand. Het bestuur stuurt de directeur aan als het gaat om de grote lijnen. De directeur is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en legt verantwoording af aan het bestuur. De directeur wordt gesteund door het team.

Japke Keesmaat (1974) behaalde haar master in psychologie in 2000 en is sindsdien werkzaam binnen het gebied van Learning & Development. Ze heeft sinds zeven jaar haar eigen onderneming als trainer, coach en programmamanager o.a. op het gebied van (persoonlijk) leiderschap en werkende ouders. Ze helpt graag mensen (meer) grip op hun leven te krijgen. Daarnaast heeft ze een aanstelling als docent/begeleider HRM op de Hogeschool van Amsterdam. Japke voedt haar kinderen op in een co-ouder constructie en kent als fulltime werkende moeder van twee tienerdochters alle uitdagingen van het zoeken naar een goede balans tussen ouderschap en werk. Iedere levensfase heeft daarbij weer zijn eigen hobbels. Haar grootste motivatie is om de combinatie werk en ouderschap voor zoveel mogelijk ouders lichter te maken en ze daarbij op alle mogelijke manieren te kunnen ondersteunen. Japke is de voorzitter binnen het bestuur.


Danielle van den Elshout (1976) is getrouwd en fulltime werkende moeder van 2 dochters. Inmiddels zijn de dames meer zelfstandig, maar de eeuwige worsteling van de perfecte balans tussen gezin en werk is immer een uitdaging. Om deze balans te laten slagen was een goede kinderopvang onontbeerlijk. Graag wil zij zich met het bestuur inzetten om dit voor iedere werkende ouder mogelijk te maken. Danielle heeft een financiële achtergrond met jarenlange ervaring in het bankwezen en is in 2023 toegetreden tot het bestuur als penningmeester.
Denktank
In onze denktank zitten ruim 800 ouders die graag meedenken vanuit hun eigen achtergrond. Regelmatig leggen we vragen aan ze voor om hun input mee te nemen in onze gesprekken met ministeries, Kamerleden en media. Op onder andere deze deze wijze kunnen wij ouders goed vertegenwoordigen.
Directeur en projectbureau
De directeur is samen met het projectbureau verantwoordelijk voor het dagelijks reilen en zeilen van de organisatie. Ze wordt aangestuurd door het bestuur en legt aan hen ook verantwoording af.

Marjet Winsemius (1977) is directeur van StVWO en moeder van een tweeling. Ze heeft gestudeerd op de Hoge Hotelschool te Den Haag alvorens als communicatiemedewerker en consultant bij verschillende bedrijven aan het werk te gaan. Naast haar werk heeft zij diverse communicatie en coachopleidingen gevolgd voordat ze als ZZP-er aan de slag ging. Coaching, communicatie en projectleiding zijn haar vakgebieden. Daarnaast heeft ze enkele jaren in het bestuur van de basisschool gezeten, zit ze in de OR en MR van de middelbare school en zet ze zich in op de sportvereniging van haar kinderen.