De 10 geboden van kinderen

tekening_wereldbol

 

 1. Maak je ouders minimaal een uur voordat de zon opkomt (het mag ook eerder) wakker door op hun bed te springen, te duwen of wakker te schudden. Zorg ervoor dat ze je al van verre horen aankomen, anders schrikken ze misschien. 
 2. Weiger minimaal 1x per dag iets te eten. Hierbij mag je gebruik maken van verschillende technieken, zoals het op de grond gooien van het eten of het op de kop zetten van het bord. Maar vraag altijd daarna om een toetje of iets snoep.
 3. Vraag minimaal 20x per dag of je op de TTIC ( vrij vertaald voor ouders, zodat ze weten waar je het over hebt, ze worden per slot van rekening een dagje ouder; Telefoon, Televisie, Ipad, of Computer) mag. Kies je momenten strategisch. In een restaurant maak je meer kans. 
 4. Als je dat snoepje, koekje of elk willekeurig lekkers in de winkel niet mag, stort je dan ter aarde  als een volwaardig acteur. Oefen dit thuis of op elke plek die je voorkeur heeft. Oefen ook op je neptranen en je schreeuwcapaciteit. Ze komen altijd van pas.
 5. Op reis gaan vergt wat extra aandacht. Vraag op reis tenminste 10 keer per uur of je er al bijna bent. Geef niet te vroeg aan dat je moet plassen. Nergens voor nodig. Dit is je kans om ruzie te maken met je broer of zus. Vraag of de K3 cd nog een keer op mag.
 6. Neem je tijd als je ouder haast heeft. Jij zorgt voor de rust in de dag, die zij zo broodnodig hebben. Jij bent de Zen in hun bestaan.  Dit gebod gaat ook op bij het naar bed gaan. 
 7. Knoei zoveel als je wilt. Mors die jus d’ orange op je bij voorkeur nieuwe witte shirt. Laat je spullen liggen waar jij denkt dat je ouders er over zullen struikelen. Vooral die legoblokjes kan je hiervoor goed gebruiken als broodkruimel spoor door het huis heen. Zo blijf je je ouders uitdagen en hou je ze scherp bij het schoonhouden en wassen.
 8. Trek, sleur, zeur, gooi jezelf desnoods op de grond (zie gebod #5) als je ouders te lang staan te praten. Al dat praten houdt hen van belangrijker zaken af, van jou! Houd gebod 3 ook in je achterhoofd.
 9. Vraag alles wat je ooit zou willen weten op elk moment van de dag. Dit is je enige kans. Gebruik die kans. Neem geen genoegen met ‘later’, ‘nu even niet’ of ‘wacht even’. Het moment is NU.
 10. Wat je ook doet, luister niet te veel naar je ouders. Ze zeggen dat ze het beter weten, echter laat wetenschappelijk onderzoek zien dat ze er nooit voor gestudeerd hebben. Als ze er echt verstand van hadden,  zouden deze geboden overbodig zijn.
 11. Waarom zou je je houden aan tien geboden, als je de belangrijkste nog mist. In de ogen van je ouders ben jij hun parel, hun diamant, waar ze niet zonder kunnen. Zelfs als ze op de wc zitten, vinden ze het nog steeds heerlijk om jou even te zien.
terug

comments