Voor organisaties

Loesje_1

Voor Werkende Ouders is er voor ouders en oudercommissies. Wij geloven echter in samenwerking. Samen werken aan een goede kinderopvang waar kinderen zich kunnen ontwikkelen, leren en spelen en waarbij ouders zorgeloos kunnen werken. Voor Werkende Ouders biedt de aangesloten kinderopvangorganisaties en gastouderbureau's daarom ook vele voordelen;

We bieden trainingen

We bieden diverse trainingen aan. Op maat, omdat iedere organisatie anders is en andere behoefte heeft. Ouderavonden, presentaties, workshops of coaching voor medewerkers behoren ook tot de mogelijkheden. Uiteraard krijgen onze aangesloten organisaties korting. 

We lobbyen 

De kinderopvang is volgens ons van onschatbare waarde voor ouders en voor het kind om te werken en om te spelen. Kinderopvang is daarom een arbeidsmarktinstrument voor ouders om te werken als een pedagogisch instrument voor kinderen om zich te ontwikkelen. Wij geloven dat een goede kinderopvang die aansluit op het onderwijs in ieders belang is. Alle kinderen verdienen een aantal dagdelen binnen een opvang naar keuze van de ouders, denken wij. Hier maken wij ons hard voor in de politiek.

We zorgen voor een goede gesprekspartner

Door de oudercommissies goed te informeren met het laatste nieuws en te ondersteunen dragen wij zorg voor een goede gesprekspartner, waardoor sommige discussies overbodig worden en er sneller en makkelijker stappen gemaakt kunnen worden. 

We geloven dat samen veel meer oplevert.

Wij denken dat samenwerken effectiever is. Uiteraard zullen er punten zijn waarbij ouders van mening verschillen  met de kinderopvangorganisatie of gastouder, maar vanuit onze optiek mag dat. Zo kan je elkaar scherp houden en samen tot een betere dienstverlening en een betere kwaliteit komen. We werken daarom aan verschillende projecten met partners om het op verschillende vlakken makkelijker te maken voor ouders.

We hebben heldere regels en afspraken.

Zo wordt er ieder jaar gevraagd of de oudercommissie nog steeds aangesloten wil zijn. Daarna wordt de factuur verstuurd. Opzeggen zelf hoeft dus niet. Wij helpen je eraan herinneren. Zo houden wij ons bestand up-to-date en hoeven jullie nergens over na te denken.

We rekenen per oudercommissie

We houden niet van moeilijk doen. Zonde van de tijd. Je betaalt per oudercommissie (van kinderopvangorganisaties, gastouders en peuterspeelzalen) daarom slechts 27,50 euro en het aansluiten is erg makkelijk

 

 

Laatste Kinderopvangnieuws

‘Ongediertepreventie in kinderopvang ver te zoeken’

22 Sep 2017

Overlastexperts van Pest Free zagen dat kinderdagverblijven de binnenkant van het pand wel goed schoonhouden, maar de buitenkant helemaal vergeten.

Kindcentra 2020 in debat tijdens Onderwijsweek

22 Sep 2017

Kindcentra 2020 zal deelnemen aan een debat tijdens de Nationale Onderwijsweek van 2 tot en met 6 oktober. Het thema van de Onderwijsweek is ‘gelijke kansen’

Marloes Pedagogisch Professional van het Jaar

21 Sep 2017

De 32-jarige Marloes van den Berg uit Den Bosch is op de Dag van de Pedagogisch Medewerker verkozen tot Pedagogisch Professional van het Jaar.

Deel Vlaamse regering wil grootouderverlof

21 Sep 2017

Als het aan de Vlaamse partij CD&V (Christen-Democratisch en Vlaams) ligt, moeten ook grootouders verlof op kunnen nemen om voor hun kleinkinderen te zorgen

‘Uitstel bkr is niet de oplossing’

21 Sep 2017

Kinderopvangcentra hoeven pas in 2019 te voldoen aan de nieuwe eisen rondom de beroepskracht-kindratio (bkr). Bij de ene branchepartij is er opluchting, andere hadden liever invoering per 1 januari gezien.

Dag van de Pm'er / Gastouder in volle gang

21 Sep 2017

Het is de Dag van de Pedagogisch Medewerker/ Gastouder. Wat gebeurt er zoal in het land? Wij houden het bij.

Ga niet mee van de glijbaan af

20 Sep 2017

Uit bescherming glijden volwassenen vaak met hun kind mee van de glijbaan. Maar in plaats van dat dit veiliger is, loopt het kind juist meer kans op kneuzingen en botbreuken.

Gastouderopvang onder de loep bij De Monitor

20 Sep 2017

KRO/NCRV-programma De Monitor besteedt deze week veel aandacht aan gastouderopvang. Op zondag 24 september staat de gehele uitzending in het teken van gastouderopvang.

Pilot met groenteboxjes op voorscholen

19 Sep 2017

Met het uitdelen van groenteboxjes op een Haagse voorschool, gaat een pilot van start die op meer voorscholen in achterstandswijken gaat plaatsvinden.

Benchmark Kinderopvang 2017 van start

19 Sep 2017

Kinderopvangmanagers kunnen de Benchmark Kinderopvang 2017 invullen. Hiermee dragen ze bij aan een goed beeld van de financiële positie van de kinderopvangsector.

Een volledig overzicht van de nieuwsberichten van kinderopvangtotaal vindt u hier