Kinderopvangtoeslag aangepakt!

kinderklok

Wij hebben je hulp nodig. We doen vaker oproepen, maar nu eentje die van invloed is op de hoogte van jouw kinderopvangtoeslag. Wij zijn namelijk op zoek naar ervaringsverhalen van ouders als het gaat om de 140/70% regeling van de kinderopvangtoeslag. 

Jouw kinderopvangtoeslag is gekoppeld aan het aantal uren dat je werkt. Bij dagopvang (0-4 jarigen) hebben de ouders of verzorgers recht op kinderopvangtoeslag voor maximaal 140 procent van het aantal gewerkte uren. Voor de buitenschoolse opvang (4-12 jarigen) geldt dat ouders of verzorgers maximaal 70% van hun gewerkte uren kunnen declareren als opvanguren.

Zorgt dit voor problemen bij jou? Wil je ons dan mailen op ? En zou je dit bericht ook willen delen, zodat we zoveel mogelijk mensen kunnen bereiken? Dan gaan wij ons inzetten om hier verandering in aan te brengen.

Met alle ervaringsverhalen kunnen we het ministerie van Sociale Zaken inzichtelijk maken waar ouders tegenaan lopen en deze regeling aanpassen. Maar daarvoor hebben we echt jullie hulp nodig. Dus deel en mail!

terug