School en kinderopvang

Nadat we verschillende signalen kregen van ouders en kinderopvangorganisaties dat de samenwerking tussen school en kinderopvang niet altijd soepel verloopt en dat ouders om naar een bepaalde school te gaan, moeten kiezen voor de bijbehorende kinderopvang, zijn we dit aan gaan kaarten bij Kamerleden. Tijdens het Algemeen Overleg van woensdag 9 september 2015, waarbij Kamerleden vragen stellen aan minister Asscher, heeft VVD Kamerlid Anne Mulder ons punt ingebracht. Klopt het dat de samenwerking tussen school en kinderopvang en de keuzevrijheid van ouders in het geding zijn?

De minister herkende dit punt niet, maar vroeg het Kamerlid Mulder om een lijst van voorbeelden, zodat hij het kan bespreken met zijn collega's van Onderwijs. Wij hebben al verschillende voorbeelden, maar zijn op zoek naar meer voorbeelden. Vandaar een oproep; 

Kan jullie kind alleen terecht op school als ze ook op de bijbehorende kinderopvang zitten en is dat niet gelijk jullie eerste keuze? Komt jullie kind vervolgens onderaan de wachtlijst te staan?

Merk je dat de overdracht van school naar de BSO slecht is omdat de kinderopvang de school niet in mag?

Heeft jullie school een contract met een specifieke BSO waardoor jullie BSO geen warme overdracht krijgt van de leerkracht?

 Ook kinderopvangorganisaties die tegen dit soort problemen aanlopen zijn welkom om ons te mailen.

terug