Bezuinigingen raken gezinnen bikkelhard

images

De bezuinigingen raken gezinnen bikkelhard en zijn desastreus voor de economie, aldus Stichting Voor Werkende Ouders. De afgelopen jaren is er al fors bezuinigd op de kinderopvangtoeslag, nu komt daar de kinderbijslag, de hypotheekrenteaftrek, de stijgende werkeloosheid, dalende koopkracht, schoolboeken en de mantelzorg voor de eigen ouders bij.

Stichting Voor Werkende Ouders luidt de noodklok. Naast alle bezuinigingsmaatregelen worden gezinnen hard getroffen. Op de kinderbijslag wordt 800 miljoen euro bezuinigd door vanaf volgend jaar de kinderbijslag voor oudere kinderen in stappen te verlagen naar het bedrag voor kinderen tussen de 0 en 5 jaar. Op de kinderopvangtoeslag is de afgelopen jaren meer dan een miljard bezuinigd. Ook schoolboeken worden niet meer vergoed.

Marjet Winsemius, directeur Stichting Werkende Ouders; ‘Ouders zitten met hun handen in het haar. Ze zijn niet meer zeker van hun baan. De rekeningen stapelen zich op waardoor de hypotheek een molensteen is geworden. Als ze hun huis al kunnen verkopen, blijven ze met een restschuld zitten die makkelijk kan oplopen naar 50.000 euro en daarboven. Deze nieuwe maatregelen zijn desastreus. Beseffen ze in Den Haag wel hoe zuur de appel echt is aan het einde van de maand?'

Stichting Voor Werkende Ouders start daarom een actie. Ouders kunnen een brief schrijven aan ‘Lieve Mark Rutte' met de gevolgen voor hun huishouden, voor hun portemonnee. De stichting bundelt de brieven en overhandigt ze aan het kabinet om te laten zien wat de bezuinigingen in de dagelijkse praktijk betekenen.